23 Ağustos 2015 Pazar

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP OKUMA

HAYALLERE SES OLMAK

Kitap okumayı severim ancak gün içinde sık sık az az okuyabilenlerdenim . Nedense uzun saatlerce okuyamam, bir kalkar dolanır geri gelirim .Son iki yılımda o kadar çok kitap okudumki ,bir kitabı bitirdikten sonra insan daha da çok seviyor okumayı.

Bir süredir yardım amaçlı ne yapabilirim diye düşünürken , madem kitap okumakla aram iyi kitap okuyarak bir şeyler mi yapsam dedim.


huzur
Küçüklüğümden beri de en büyük korkum görme yetimi kaybetmektir !  Bu korku neden küçüklükten beri var bilmiyorum , genlerime bir şekilde kodlanmış olabilir ! Bu şekilde vesile olacakmış ..


Yardım etme isteği bilincimdeki bu korku ile birleşince güzel bir fikir ortaya çıkardı . Hemen sevgili dahi Google a sordum . Gönüllü-Sesli kitap okuma -görme engelliler .......

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Resim GOOGLE görsellerden  alıntıdır               
Cevabını geciktirmedi :

"Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM'e hoş geldiniz" 


Hoşbulduk ! iyi ki geldim iyiki böyle güzel bir organizasyon kurulmuş dedim . 
Siteye gönüllü okuyucu olmak için talepte bulunduğunuzu belirten bir mail yazıyorsunuz . Hemen cevap dönüyorlar ve kayıt oluyorsun .
Bu site uzun zamandır varmış da benim kısmetim bu zamanlaraymış... 
Dünya dönüyor sen neresinden ne zaman yakalarsan yani .....

Bu sitede binlerce okunması talep edilmiş kitap var . Engelli arkadaşlarımız okunmasını istedikleri kitapların adını bu siteye bırakmışlar .
Sanki bir gün bir dilek tutup atmışlar dilek çeşmesine ....Ekonomi, dil, psikoloji,din, ders kitapları hangi kategoriyi ararsan var...Sen hangisini okumak istersen ...

Okumak istediğin kitabı yine mail yoluyla bildirip,onayını aldıktan sonra okumaya başlayabiliyorsun!.


Evinde kitabını sesli bir şekilde okuyarak  MP 3 olarak  kaydedip bitirdikten sonra da GETEM' e gönderiyorsun.  Okurken uyulması gereken ufak tefek kurallar var . O kadarcık da olacak  ..Ben ilk okuyacağım kitap olarak hem sevdiğim bir konu hemde ince bir kitap olsun dedim . Zorlanırsam bu işi yarıda bırakmak istemedim  . 

İşte bu kadar kolay , Yapman gereken sadece dilek çeşmesine dalıp bir kitap seçmek !


gönüllülük projesi
                                                                     Resim GOOGLE görsellerden alıntıdır. 
Şimdi kitabımın internetten okunma sayısına bakıyorum ve 95 okunma !!  Ben en azından bir kişi okusa da faydam olsa diye dilerken, 95 kalbin kulaklarına bir ses olmuşum .

Sesim onların hayal dünyasına  misafir olmuş!!


İnternet sitesindeki videolara da göz atabilirseniz ne kadar büyük bir organizasyon olduğunu ne kadar çok gönüllü olduğunu ve bu işin ne de güzel bir duygu olduğunu umarım hissetmenize yardımcı olur .

2. kitabıma başladım bile..

Niyet etmenizi diliyorum ve

                                 darısı tüm niyet edenlerin başına diyorum..
















4 yorum:

  1. Bloğunuz da çok güzel paylaşımlar da bulunmuşsunuz, ne güzel:)) Uzun soluklu ve gönlünüzce olur inşallah. Tam da istediğim ve arzu ettiğim bir çalışma yapmışsınız,görme engelli kardeşlerimiz için ne mutlu tebrik ediyorum sizi. En yakın zaman da ben de kitap okumak isterim. Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi çok önce duyduğum ve gönüllü olarak yapmak istediğim şey inşallah bizde gerçekleştiririz. Allah niyetinizi daim eylesin
    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bu güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. insallah size de nasip olur . Size önerim okuyabileceğiniz en ince kitabı gidin hemen alın ertelemeden .Bu şekilde yaptıktan sonra siz de zor olmadığını fark edeceksiniz . Ben ilk öyle yaptım .
    İçinizde böyle güzel niyetler olduğu için çok şanslısınız .Geriye kalan sadece harekete geçmek .

    huzur dolu selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Benim de hep aklımdaydı bu kitap okuma işi. Ne iyi etmişsiniz de paylaşmışsınız. Ben de hemen inceleyeceğim. Teşekkürler. Sevgiler.
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. Çoğu yazınızı okudum. Bu yazıyı ise kaydettim. Bu bilgilendirme için teşekkürler. Blog keşif etkinlikleri bu yüzden güzel sanırım. Ben de beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil