27 Ekim 2015 Salı

MEDİTASYON İLE RAHATLAYIN

Gün içindeki tüm dakikalarımızı iş, telefon,yemek, içmek, alışveriş ile dolu dolu geçirirken, kaç dakikamızı kendimiz için ayırıyoruz .Burada kastettiğim kendine bakım yapmak yada sevdiklerinle keyifli vakit geçirmek değil, daha çok nereye koştuğumuzu ve nasıl koştuğumuzu sorgulamak ve hatta en başta farketmek için ayrılmış zaman .

Halbuki yükselen negatif enerjinin sende yarattığı denge bozukluklarına, azalan hatta yok olan farkındalığına zaman ayırabilmek ne kadar önemli bir bilsek.




Gün içinde 3-5 dakika gözlerimi kapatıp nefes egzersizi ile meditasyon yapıyorum. Dizlerimi bağdaş kurup  yada dizlerimin üstünde oturup, burundan 4' e kadar sayarak nefes alıyorum ve aynı nefesi 8'e kadar sayarak vermeye çalışıyorum. Yani çok daha yavaş ve uzun sürede vermek gerekiyor. 6-8 tekrar yeterli oluyor.

Egzersiz sırasında camı açarak odaya temiz hava girmesi bence çok faydalı. Sonuçta kapalı bir ortamda da durağan bir enerji var . Ve durağan olan herşey kirlenir, temizlemek gerekir.

Bence bu sırada dinlenilen müzik de çok önemli. Çok çeşitli meditasyon müzikleri var . Kendinize en uygun olanı seçin . Ben su sesi, kuş sesleri yada yağmur sesini daha çok beğeniyorum . Söz içeren müzikleri pek önermem çünkü bilinçaltını yönlendiriyor. Önemli olan ihtiyaca uygun olması.

Meditasyonun benim farkettiğim en büyük faydası rahatlamak oluyor . Sanki suyun altında saatlerce yüzmüşüm de bir anda suyun üstüne çıkıp derin bir nefes almışım gibi hissediyorum . Kaos, stres, koşturma bir anda bitiyor ve uyanıyorum.

Ben bu egzersiz sırasında sadece vücudumdaki enerji akışını, yokluğu hissetmeye ve kendimi dengelemeye çalışıyorum .






1 yorum:

  1. merhaba blogunuz çok hoş yazılar çok yararlı kendi blogumada beklerim
    http://guzellikhareketi.blogspot.com.tr/ hoşçakalın

    YanıtlaSil