28 Aralık 2015 Pazartesi

İYİKİ OKUDUM DEDİĞİM KİTAP : KARATAY DİYETİ

Bu kitap öncelikle sade, anlaşılır, net ve akılda yer edici! Daha önceleri eşim Karatay'ın iki kitabını da okumuştu. Okurken bu kitabı herkes okumalı diye sürekli söylüyordu, ben dikkate almamıştım.
Daha sonraları bu kitap ile öğrendiklerini uygulamaya başlayınca daha dinç, sağlıklı oldu ve fazla kilolarını verdi. Okadar çok benimsemiş, en önemliside uygulayıp denemiştiki anlattıklarının inandırıcılığı vardı. Bana göre kişi beslenme önerilerini deneyip kendi kendini gözlemlemeli.






Öğrendiklerini uyguladıklarını gördükçe ve bende uygulamaya başladıkça benimde beslenme düzenime çok olumlu etkileri oldu. Eski tatlı krizlerimden, kendi çapımda olan fazla kilolarımdan kurtulduğumu gördüm.
Şimdi "Anne Adayları Ve Hamileler İçin Karatay Diyeti" kitabını okuyorum . Bu kitap Karatay beslenme önerilerini, neyin niçin zararlı olduğunu basit bir dil ile anlatıyor. Ek olarak hamilelik sürecinde yanlış beslenmenin bebeğin anne karnında ve ilerideki yaşlarında yaşayacağı sorunları da ele alıyor. Sistematik ve anlaşılır bir dil ile neyin neye sebep olduğunu açıklıyor. Ancak kitabın geneline bakıldığında herkesin okuyabileceği bir kitap.

Okurken sürekli şaşırıp ne kadar da mantıklı diye kendi kendime konuştum .Sayfaları çevirdikçe eşime "Bu kitabı herkes okumalı, lise çağındaki çocuklarda rahatlıkla okuyup anlayabilir. Her yaştan insan hayatında bir defa olsa okusa kulağına küpe olur . "dediğimi farkettim ve yazmaya karar verdim .

Sadece bir alışkanlığımızı bile değiştirsek, kendimiz için çok mutlu olmalıyız.


1 yorum: