9 Kasım 2015 Pazartesi

GÜNDE 15 DAKİKA YÜRÜYÜŞ


Hedeflerimizi küçük koyduğumuzda başarı oranımız daha çok artıyor. Artan başarı oranıyla doğru orantılı artan mutluluk geliyor .Yüksek hefeler koyup bir şeyleri yapmaktan korkup vazgeçmektense aza hürmet etmeyi bilmek gerek .

Günde sadece 15 dakikayı kendimiz için faydalı bir aktiviteye ayırmak bu kadar zor gelmemeli insana . Eğer geliyorsa da oturup biraz düşünmek gerek, hayatın neresindeyim nasıl yaşıyorum ne için koşturuyorum ve ne haldeyim ? Bu soruları daha da çoğaltmak mümkün ve cevapları sizin farkındalığınızı arttırmaya yetecektir.



15 Dakika kulağa ne kadar az da gelse insan evden çıkmak istemeyince çıkmıyor . Yada işten geldiğinde hissettiğin bitkinlik günü bu şekilde kapatman için yeterli oluyor.

Bunun için önerim en aktif olduğunuz saati seçin. Benim için uyanır uyanmaz hemen kendimi sokağa atıp 15 dakika tempolu yürüyüş yapmak bir kurtarıcı oldu . Günüm daha aktif ve daha üretken geçiyor.

Aslında önerilen ikindi vakti . Bunu da denedim . İkindi vaktinde yapılan yürüyüş sonrasında eve döndüğünde ikinci bir gün senin için başlatılmış oluyor . Daha dinç ve daha umut dolu oluyorsun . İşten gelenler için en ideali evde oturup keyif yapmadan hemen kendini yürüyüşe atmak olacaktır .
Ben pilatesi iş çıkışında yemek bile yemeden yaptığımda, akşamlarım da pozitif geçiyordu.İşin yorgunluğu ,stresinden arınmış enerji dolmuş oluyordum .

Günde 15 dakika yapılan yürüyüşün hem ruhsal hem bedensel farkındalığını hissedeceksiniz. Siz hedefinizi 15 koyun bir bakmışsınızki 20-30 dakikayı bulmuş .30 dakika bir yürüyüş ile yaklaşık 400 kalori yakabilirsiniz. Aynaya baktığınızda daha güzel bir duruş (postur) sahibi de olacaksınız.



15 yorum:

  1. bende günde dakika yurüyüşle başladım şimdi de saat yürüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı, daha önce yazmıştım 13 kilo verdiğimi ben o süreçte spor yapmadım maalesef şimdi bir haftadır çocukla dışarı çıkamadığım için leslie sansone 45 dk yapıyorum. Keşke daha başından beri yapsaymışım diyorum:( spor yapmak için hiçbir mazeret geçerli değil, eğer kişi isterse kolaylıkla zaman ayırabilir. Kilo vermemde son 3 aydır 1 kilo bile vermedim, bende vücudu şoklama amaçlı, 3 gün boyunca hunharca yedim :( o kadar alışmışım ki ne pizza, ne de poğaçalar hiçbiri bana keyif vermedi aksine çok rahatsız oldum. Bugün normal beslenmeme döndüm ve nasıl huzurluyum anlatamam :) Acaba böyle kilo verme durduğunda sizin önerebileceğiniz bir şey var mı? Yoksa benim şoklama yöntemim yanlış mı oldu? Bilgi verebilirseniz sevinirim.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle teşekkürler :) evde de olsanız spor yaptığınız için en güzelini yapıyorsunuz.

      Beslenme konusunda diyetisyene danışmanızı öneririm. Benim kendi düşüncem kilo verimi durduğunda 2 max 3 gün high carb denilen yüksek karbonhidratlı beslenme yapılabilir . Bu şekilde vücut kıtlıkta olmadığını anlayarak tekrar yağ yakımını hatırlar . Ancak bu 2 gün sonrasında tekrardan düşük kalorili beslenme uygulanmalı ..

      blogunuzu çok begendim. çocuklar icin ne kadar güzel yaratıcı aktiviteler yazmışsınız .
      Sevgiler


      Sil
    2. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :) bir an önce tavsiyenizi deneyeceğim, malum psikolojim bozulmaya başladı :) tekrar görüşmek dileğiyle...

      Sil
  3. en azından yürüyüşe , bir durak geride inerek bile başlayabilinir ki ben uzun zaman önce öğle başlamıştım... çok güzel bir blog ve severek takip edeceğimi düşünüyorum... bende beklerim sevgiler ....
    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir durak geride inmek de güzel bir sebep olmuş .
      blogunuzu çok begendim takibe aldım .
      hoşçakalın

      Sil
  4. Günde on beş dakikalık yürüyüş derken, tempolu yürüyüşten bahsediyoruz öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  5. merhaba blog keşif etkiliğinden geliyorum bloğunuzu takibe aldım banada bekliyorum

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. blog keşif etkinliği sayesinde buldum bloğunuzu bende beklerim sevgiler...
    http://balbocuguveannesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. yürüyemesemde bol bol tekrar tekrar aynı merdivenleri inip cıkıyorum kendimi iyi hissetmeme çok fazla faydası var ayrıca doğumdan hemen sonra duzenli yaptıgım yürüyüşler ile tüm doğum kg larlarımı verdim ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba. Blog kesif etkinliginden bulup takibe aldim sizi. Sevgiler. Deryaninsporgunlugu.

    YanıtlaSil
  9. Ben de sabahları erken çıkıp 15-20 dak. yürümeye çalışıyorum. Amaç metabolizmamı uyandırmak, hareketsiz kalmayacağımı hatırlatmak :) İşe yarar mı bilmiyorum, yeni başladım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika :) tam da bedene verilmek istenen mesaj "hareket "

      Sil