29 Eylül 2015 Salı

DÜZ BİR KARIN İNCE BİR BEL İÇİN CAT VOMIT !


Eğer bir korse kullanmıyorsanız, mekik çalışmaları karnınızı içeri çekmeye yetmeyecektir. Tam olarak düz bir  karına sahip olamayabilirsiniz. Düz bir karın için şimdi anlatacağım egzersiz spor salonlarında çok fazla yaptırılmıyor. Bence çok etkili olan bu hareket bir sır olarak gizli kalmış . Şimdi bu sırrı sizinle paylaşma zamanı.














Daha düz bir karın için hedefleyeceğimiz kas grubu 6 ana karın kas grubunun en derininde bulunan ve bir kemer gibi yatay olarak uzanan kas liflerinden oluşan "transverse abdominis" (TVA) olmalıdır.

Pilates yaparken nefesi ağzımızdan vermenin önemi de buradan geliyor . Agızdan nefes verdikçe sevgili TVA kasımız daha çok kasılıyor .TVA kasını çalıştırmak için CAT VOMİT adı verilen aşağıda tarif ettiğim egzersizi mutlaka yapmanızı öneririm .

1-Elleriniz ve dizlerinizin üstünde emekleme pozisyonunu alın.Boynunuz ve sırtınız yere paralel olmalı.

2-Burnunuzdan normal hızda aldığınız tam dolu nefesi,karnınızı içeri çekerek tamamen ağzınızdan dışarı hızlıca verin.Karnınız sıkıca içe çekilmiş olarak kasılı kalacaktır.

3-Nefesinizi vermiş halde karnınız içeri çekilmiş olarak ve göbek deliğinizi omurganıza yapıştırmış gibi hissederek,bu kasılı pozisyonda 8-12 saniye bekleyin.

4-Sonra burnunuzdan normal hızda tam dolu bir nefes alın ve karnınızı şişirin.Nefesinizi ağzınızdan normal olarak verin.Bu sırada dinlenmiş oluyoruz !

5-İkinci adımdaki gibi tekrar çalışın.

Bu hareketi 10 defa tekrar edin. Düz bir karın için egzersiz programımda karın hareketleri ağırlıklı tutarım.


4 yorum:

  1. tam diyete başlamışken çok hoş oldu bence hiihi teşekkür ederimm ellerine sağlıkkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim zamanlamaya. diyetle ilgili güzel sonuçlarını bekliyorum :)

      Sil
  2. 3. egzersiz çok işe yarayııcı. bunu yapıcam. Bunu ben eskiden sürekli totolar için yapardım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle cok etkili . o zaman çalışmaya devam :)))

      Sil