4 Ekim 2015 Pazar

GELECEGE IŞIK TUT PROJESİ İLE FAYDA OL

Bazı zamanlar etrafıma yardım etmek istediğimde nereye nasıl hangi malzeme, nasıl organize edeceğim diye düşünmekten vazgeçtiğim olmuştur. Yine ne yapsam da faydalı olsam dediğim bir zamanda tesadüfen instagramda "Geleceğe Işık Tut" yardım projesini gördüm .




Hemen instagram üzerinden mesaj yazdım. Böyle durumlarda fazla düşünmemek gerek . Hemen harekete geçmek en doğrusu. Yoksa vesveseler beyni bir kez sardığı zaman o konu uzar da uzar.. Ha bugün ha yarın derken ertelenir sonra da unutulur.

Nasıl yardım edebilirim diye sorduğumda ihtiyaç sahibi okulların çocuklar için kıyafet yada kırtasiye malzeme taleplerini onlara ilettiğini, onlar da yardım etmek isteyenlere irtibat bilgilerini verip aracı olduklarını söylediler. O ara okullardaki çocuklar için en çok bot ihtiyacı varmış. Malum havalar soğuk, kimisinde ince lastik bir ayakkabı kimisinde terlik. Ben de bütçeme göre kaç tane bot alabileceğimi söyledim. İstersen bir bot al istersen on. Onlar da kim ne gönderirse talep listesini tamamlıyorlar. Bu kadar kolay ve sistematik işliyor.

Geleceğe ışık tut projesi iki genç arkadaşın gönüllü başlattığı bir proje. Gönülleri ne güzel niyet etmiş. Hem de çok büyük yardımlara vesile oldular.

Projenin bazı fotoğraflarını paylaşıyorum tüm gönüllerin fayda olup akmasını dileyerek ...









1 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir kalbiniz var.Blogunuzu gerçekten çok beğendik ve takibe aldık bize de bekleriz:)

    http://kardeskardeseblog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil