9 Ekim 2015 Cuma

PİLATESTE NEFES İLE FİT BİR VUCUT


Nefesin önemini ilk yoga ile keşfettim. Ne kadar çok kitaplarda okusak da farkındalık deneyimle kazanılıyor. Bu nedenle pratik yaparak sizde doğru nefes nasıl alınmalı öğrenebilirsiniz.

PİLATESTE NEFES NASIL ALINIR  ?

Pilates egzersizlerinde "yatay nefes alma" tekniği kullanır, bu teknik karın kaslarımızı harekete geçirmemizi gerektirir.


Nefes burun yoluyla göğüs kafesine alınır. Nefes alırken göğüs kafesinizin yanlara ve arkaya doğru açılmasını sağlayın. Nefesi verirken ise açılan göğüs kafesinizi yanlardan içeriye doğru kapatmaya çalışın. Nefes ağız yolundan verilir ve bu sırada diyafram tüm nefesi ciğerlerden boşaltırken karın bölgenizde derin bir çukur varmış hissi oluşur. Burası en önemli nokta. Çünkü bu nefes alma tekniği karın kaslarının güçlendirilmesine yardım eder.

Nefesi ağızdan 2 şekilde verebiliriz.
1-Dudakları büzüştürerek mumu üfler gibi yaparak,
2-Ağzımız ile cama buğu yapar gibi. Ben bu şekilde nefes veriyorum ve karın kasımın daha cok çalıştığını hissediyorum.Kesinlikle ikisinide deneyin ve farkı hissedin . Hissettikçe ağızdan nefes verme ile karın kaslarınızın ne kadar çok çalıştığını farkedeceksiniz.

Bu nefes tekniğine alışmak benim için çok zordu.Yogada nefesi burundan alıp burundan vermeye, göğüs ve karından birlikte nefes almayı öğrenmiştim. İlk zamanlar karından nefes almaya devam ettim,benim için sağlıklı olan buydu.Ancak daha sonra pilateste göğüsten nefes alıp vermenin önem ve nedenlerini öğrenince kendimi bu şekilde eğittim .

Transverse abdominus kası mide duvarının en iç kasıdır . Göbekli insanlarda bu kas zayıf olduğu için kilo aldıkça göbek giderek büyür.Nefesi doğru bir şekilde uygulamaya başlayınca  karın kaslarımda belirgin bir şekilde gelişme gördüm.

Hareketleri ilk olarak nefesinizi tutarak daha sonra nefes alıp vererek deneyin .Nefesi kullandığınızda performansınızın arttığını göreceksiniz. Hareket sırasında oluşan ağrılara ilaç gibi gelir.
Pilates eğitimlerinde nefesi doğru kullanmayı öğrenmeniz ve size doğru bir şekilde öğretilmesi gerekir. Çalışmalarınızdan sonuç almak istiyorsanız, mutlaka eğitmeninizden bu konuda yardım isteyin.

3 yorum:

  1. Blogunuza iadeyi ziyarete geldim ve blogunuzu takipteymisim zaten sağlıklı yaşamlar :)

    YanıtlaSil
  2. İadei ziyarete geldim :) Ben de sizi takipteyim artık ;)

    YanıtlaSil
  3. merhaba, blogunu çok sevdim, takipteyim:)

    YanıtlaSil