6 Ekim 2015 Salı

YABAN MERSİNİ İLE TATLI KRİZİNE BİR ÇÖZÜM DAHA

Şekeri bırakma sürecimde hemen yaban mersinini alışveriş listeme eklemiştim. Daha önceleri tüketmiyordum. Yaban mersinini tavsiye üzerine almıştım ancak en doğru karara test edip deneyerek ulaşacağımı biliyordum .


Her gün bir avuçtan az yaban mersinin yanına beyaz leblebi koyarak yemeye başladım. Renk olarak da birbirlerine çok yaşıyorlardı. Yine bir görsel hareketi...Yanına sade bir fincan türk kahvesiyle de bunu keyfe dönüştürdüğüm oluyordu.

Yaban mersinin tadı tatlı gibi olmasa da tatlı yeme isteğimi azalttığını da fark ettim. Zaten faydalarına baktığımızda kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.
İçerdiği yüksek lif oranı da yemeklerden sonra daha uzun süre tok hissedilmesini sağlayıp sindirimi düzenliyor.

4 yorum:

  1. güzel bir yazı olmuş eline saglık canım yaban mersinini deneyeceğim ; blog keşif etkinliğinden geliyorum seni takibe aldım bana da beklerim :)
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tüyo daha. Yazıların hepsi birbirinden faydalı. Paylaşımlar için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Selam, güzel blogunu gri palyaçodan keşfettim. Yaban mersini denemeye değer, ilk fırsatta alacağım :)) bana da beklerim
    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir blog, uzun yıllardır blog dünyasındayım ama sizinki gibi sade, anlaşılır, ve öğretici bir bloga rastlamadım. Sık sık uğrayıp paylaşımlarınızı okuyacağım. Takibe de alıyorum. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/, google.com/+BizimMutfakAysel

    YanıtlaSil