15 Şubat 2016 Pazartesi

BÖLGESEL YAĞLANMA


Vücudumuzdaki yağların hangi bölgelerde biriktiğini bilmek bize nasıl bir yol izlememiz gerektiğine dair ipucu verebilir.


Üst Gövde aşırı yağlı ve kilolu ise bu tip insan çok fazla yemek yiyor ve egzersiz yapmıyor demektir. İlk çözüm şekeri bırakmak ve her gün düzenli 30-40 dakika egzersiz yapmaktır.10 dakika egzersiz ile karbonhidratlar yakılır, egzersiz 30 dakikaya çıktığında vücutta depolanmış yağlar yakılmaya başlar.

Karın bölgesinde aşırı birikmiş yağ stres kaynaklı olabilir. Yoga, pilates, yürüyüş gibi rahatlatıcı egzersizler yapılabilir. Öncelikle şeker yememek ve ekmek gibi basit karbonhidratlardan uzak durmak gerekir.

kilo

Kalça ve üst bacaklarda  aşırı yağlanma bir çok kadının problemidir. Kardiyovasküler egzersizler yapılabilir . Kardiyovasküler egzersizler kalp ve akciğerlerin kana oksijen taşıma kapasitesini arttırır. Yağ yakıcı enzimler harekete geçer. Bir çok kas grubu aynı anda çalışır ve zamanla kaslar gelişir.




11 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler sizi takipteyim ben de beklerim :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Karın bölgesindeki yağlanma eğer başka bölgede değilse beslenme düzensizliğinden, abur cubur, dediğiniz gibi şeker..bizzat test ettim onayladım:)))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum. Bloğunuzu takibe aldım. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle.. ben de beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Haftada üç gün fitness+yüzme en az bir gün yürüyüş, bazen de ev de fitness yapıyorum ama yine de karın bölgesinde oluşan yağlardan kurtulamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker, tatlı ile aranız nasıl ? ben şekeri azalttığımda ayva göbegim de gitti.

      Sil
  5. blog keşfi için gezinirken sizi keşfettim bende beklerim sevgiler...
    https://soslubadem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Benim de karin bölgemde sres ve uykusuzluga bagli siskinlik olur. Düzenli spor yapip dengeli de beslensem bu iki faktörü henüz yokedemedim.

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı paylaşımlarınız var takipteyim sizi, banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  8. Ah bu bölgesel yağlanmalar yahu :/
    Havalar da düzelmişken bol bol yürüyüş yapmak lazım :)
    Blog keşif etkinliğime katıldığınız için de teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil